Hänt sen sist...

Sommaren rullar på och våra hästar betar av i våra hagar. Sista dagen i juli var det dags att få nytt bete. Vi började med att flytta hingstarna och de fick vi fånga och leda en bit. Snabbt gjort och i nya hagen for mulen ner i det frodiga gräset. Inte bråttom att springa trots att man blivit ”fri” igen. Det fanns ju lite morötter o knäckebröd att mumsa på också.

Våra ston skulle bara ledas in i sin nya hage så det skulle väl inte vara några som helst problem. Naturligtvis längst ner i gamla hagen men med en tvåbent i spetsen vandrades det upp mot övergången. Fem klev snabbt in i nya hagen och fann gott gräs och drog…. Kvar blev ett sto i gamla hagen på fel sida stängslet. Lite fundersam men lugn. Efter lite lockande så kom övriga hästar mot en ny möjlig öppning och hela skaran var samlad igen. Här vankades det också morötter och knäckebröd vilket åts med god aptit.

Allt gick bra och våra hästar verkar vara i god form. Kommentarer som att de växt hördes mer än en gång. Alla hästarna fick beröm för att det uppfört sig väl och de är snälla att hantera.

Senaste kommentarer

02.06 | 20:02

Nej, inget stort arrangemang som åren före pandemin Men vill du se hästarna ...

02.06 | 18:32

Kommer det att vara nåt arrangemang i samband med hästsläpp?

30.04 | 21:22

Tusen tack för en fantastisk dag, med mat, fyrverkeri, dryck, glädje, har...

30.04 | 21:16

Tusen tack för en fantastiskt valborgmässoafton, underbar energi, glädje, skra...