Standardsida

Tack....

... till alla som gjorde vårt hästsläpp möjligt och till den lyckade dag som det blev. Vädret bjöd på sol och ca 25 grader. Ca 450 besökare besökte oss och efter parkeringen fick de som önskade delta i en tipspromenad. Kommentarer som vi fick på den var att det var roliga frågor, men kluriga. Till barnen fanns också frågor men de skulle samla en kombination för att kunna öppna skattkistan vid slutet. Vi kan konstatera att barnen som besöker oss är duktiga. Alla barn fick också möjlighet att fiska gratis i vår fiskdamm, och napp blev det varje gång!

Vid bygdegården fanns många aktiviteter att besöka. Ett stånd erbjöd växter och lite hembakat/hemgjort och många ville ha något gott med hem. Vi kunde i år även erbjuda lokalt tillverkad ost från Westgårds ost och det fanns även ett stånd där Jessica sålde Tupperware. Loppiset var välbesökt och många handlade där. Hittade man inget där hade vi även en tombola där många fick med sina fina vinster hem.

Länsstyrelsen kom och informerade om våra rovdjur och hade några skinn med så man fick se färger och känna på pälsen. LRF informerade om deras verksamhet och Jonas på Vålåsens Skog & Byggtjänst berättade vad han kan hjälpa till med. Edane Däck & Fälg visade upp kärror. Kils bågskytteförening var på plats och informerade om deras verksamhet och gav intresserade möjlighet att prova.

För både stora och små fanns höns att titta på från Värmlands Fjäderfäförening och från Bengtstorps Gård kom lamm, getter och grisar. Och djur är djur det vet vi alla, det blev muntert när grisarna tog sig en promenad utanför hagen.

När vi är ute på landet så är det också mysigt att höra en tändkulemotor tuffa och gå, och det fixade Göte.

När man har gått runt ett tag brukar det vara gott med en kopp kaffe och till det fanns både bullar och kärleksmums. In bit in på dagen var det hamburgare som stod på menyn.

Men dagen hade inte blivit av om vi inte haft våra hästar. Sex ston fick ”springa ut” först. Det är en härlig syn att se dem träffa varandra för första gången och sedan är det mulen ner i gräset. Fem hingstar fick sitt släpp lite senare och samma sak där. ”Tjena kompisar, vi drar ett varv och sedan käkar vi”. Det är roligt att få möjligheten att ha dessa i våra hagar och det är ett fint inslag hela sommaren.

Dagen avslutades med dragning på vårt stora lotteri där vår ordförande i Byggdegårdsföreningen kammade hem en vinst och nu får möjlighet att käka gott och se några travlopp på Färjestad.

TACK till alla våra sponsorer som hjälpt till med bidrag till detta evenemang.

Har du någon bild du vill dela med dig av från dagen är du välkommen att maila den till langstaskola@hotmail.se  

I gästboken kan du skriva några rader.

Välkommen till årets hästsläpp 4 juni

Långsta BGF 26.05.2016 20:07

Nu ligger en vägbeskrivning ute. Ni hittar den under fliken Långsta BGF och Hitta hit.

Malin Boström Töcksfors 22.05.2016 20:07

Vill väldigt gärna få en vägbeskrivning

Långsta BGF 23.05.2016 10:49

Ska ordna detta!

Senaste kommentarer

02.06 | 20:02

Nej, inget stort arrangemang som åren före pandemin Men vill du se hästarna ...

02.06 | 18:32

Kommer det att vara nåt arrangemang i samband med hästsläpp?

30.04 | 21:22

Tusen tack för en fantastisk dag, med mat, fyrverkeri, dryck, glädje, har...

30.04 | 21:16

Tusen tack för en fantastiskt valborgmässoafton, underbar energi, glädje, skra...